Egytál-ételek


Eresztett puliszka

Hozzávalók 
30 dkg kukoricadara
40 dkg házi túró, 
10 dkg szalonna
1 l víz, 
1 kk. só, 
zsír

tálaláshoz tejföl (el is hagyható)

Elkészítése


A vizet a sóval forraljuk fel. A forrásban lévő vízbe folyamatos kevergetés mellett lassan (eresztjük) keverjük bele a kukorica darát (vigyázzunk könnyen leég) 
Ha  besűrűsödik  vegyük le a tűzről ( ne főzzük nagyon keményre) és pár percig hagyjuk pihenni
Egy lábasba tegyünk egy kis zsírt és kis lángon langyosítsuk meg. A lábas aljára simítsunk egy sor puliszkát, majd morzsoljuk rá a túró felét, és locsoljunk rá a kisütött szalonnából a zsírjával együtt egy keveset. Ismételjük meg a rétegezést, úgy, hogy a tetejére a túró kerüljön. Kicsit meg lehet még bolondítani, ha a rétegek közé egy kis reszelt sajtot is szórunk. Ha kész a rétegezés addig melegítsük a tűzön, amíg a túró megolvad. (Ez csak néhány perc.)

kis reszelt sajtot is szórunk. Ha kész a rétegezés addig melegítsük a tűzön, amíg a túró megolvad. (Ez csak néhány perc.)



Csilis bab

Hozzávalók:

  • 1db MAGGI Mexikói chilis bab alap
  • 30 dkg darált sertés hús
  • 25 dkg vörös bab (előfőzött)
  • 4 dl víz
  • kukorica ízlés szerint

Elkészítés:

A darált húst kevés olajon megpárolom. Hozzáadom a 4 dl hideg vizet, a tasak tartalmát, a lecsepegtetett babot és kukoricát, majd jól összekeverem. Időnként megkeverve 10 perc alatt készre főzzük.

Köretként párolt rizs vagy kenyeret adok hozzá.


                                                     Krumplis dödölle



Hozzávalók
1 kg krumpli, kb 50 dkg liszt, 3 fej hagyma, zsír, só, tejföl
Elkészítés
A krumplit megpucoljuk és felszeleteljük. A sós vízben feltesszük főni. Ha már  megfőtt, annyi vizet öntünk le róla, hogy éppen csak ellepje, majd összetörjük egy krumpli nyomó segítségével. Az így kapott krumplis léhez apránként  hozzáadjuk a lisztet. Egy fakanál segítségével addig keverjük a masszát, amíg kissé el nem válik a lábas falától. Megpirítjuk a hagymát a zsírral. A hagymás zsírba mártott kanál segítségével egy edénybe kiszaggatjuk a dödölléket. 
Tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése