Eresztett puliszka
Hozzávalók
30 dkg kukoricadara
40 dkg házi túró,
10 dkg szalonna
1 l víz,
1 kk. só,
zsír
tálaláshoz tejföl (el is hagyható)
40 dkg házi túró,
10 dkg szalonna
1 l víz,
1 kk. só,
zsír
tálaláshoz tejföl (el is hagyható)
Elkészítése
A vizet a sóval forraljuk fel. A forrásban lévő vízbe folyamatos kevergetés mellett lassan (eresztjük) keverjük bele a kukorica darát (vigyázzunk könnyen leég) Ha besűrűsödik vegyük le a tűzről ( ne főzzük nagyon keményre) és pár percig hagyjuk pihenni
Egy lábasba tegyünk egy kis zsírt és kis lángon langyosítsuk meg. A lábas aljára simítsunk egy sor puliszkát, majd morzsoljuk rá a túró felét, és locsoljunk rá a kisütött szalonnából a zsírjával együtt egy keveset. Ismételjük meg a rétegezést, úgy, hogy a tetejére a túró kerüljön. Kicsit meg lehet még bolondítani, ha a rétegek közé egy kis reszelt sajtot is szórunk. Ha kész a rétegezés addig melegítsük a tűzön, amíg a túró megolvad. (Ez csak néhány perc.)
kis reszelt sajtot is szórunk. Ha kész a rétegezés addig melegítsük a tűzön, amíg a túró megolvad. (Ez csak néhány perc.)
Csilis bab
Hozzávalók:
- 1db MAGGI Mexikói chilis bab alap
- 30 dkg darált sertés hús
- 25 dkg vörös bab (előfőzött)
- 4 dl víz
- kukorica ízlés szerint
Elkészítés:
A darált húst kevés olajon megpárolom. Hozzáadom a 4 dl hideg vizet, a tasak tartalmát, a lecsepegtetett babot és kukoricát, majd jól összekeverem. Időnként megkeverve 10 perc alatt készre főzzük.
Köretként párolt rizs vagy kenyeret adok hozzá.
Krumplis dödölleKöretként párolt rizs vagy kenyeret adok hozzá.
Hozzávalók
1 kg krumpli, kb 50 dkg liszt, 3 fej hagyma, zsír, só, tejföl
Elkészítés
A krumplit megpucoljuk és felszeleteljük. A sós vízben feltesszük főni. Ha már megfőtt, annyi vizet öntünk le róla, hogy éppen csak ellepje, majd összetörjük egy krumpli nyomó segítségével. Az így kapott krumplis léhez apránként hozzáadjuk a lisztet. Egy fakanál segítségével addig keverjük a masszát, amíg kissé el nem válik a lábas falától. Megpirítjuk a hagymát a zsírral. A hagymás zsírba mártott kanál segítségével egy edénybe kiszaggatjuk a dödölléket.
Tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése