2013. szeptember 26., csütörtök

Vargabéles


                                                         Vargabéles

30 dkg cérnametélt
50 dkg félzsíros tehéntúró
5 db tojás + 1 db tojássárga
5 dkg mazsola
1 cs előhűtött réteslap
1 db citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
15 dkg porcukor
2 dl tejföl
5 dkg vaj
1 dl olaj


Elkészítés
A tésztát enyhén sós vízben, amibe 1 ek olajat is öntünk, maximum két perc alatt kifőzzük, leszűrjük, a vajjal elkeverjük. Vigyázzunk a tészta nehogy nagyon megpuhuljon !A túrót villával összetörjük.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgát a cukorral kikeverjük, beleszórjuk a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, valamint a mazsolát, összekeverjük a túróval és a tejföllel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan elvegyítjük a túrós keverékkel. A langyosra hűlt tésztát apránként belekeverjük a túrós masszába.
A tepsit kikenjük olajjal, kibéleljük egy réteslappal, amit megkenünk olajjal és ráborítjuk a következő réteslapot, amit ismét megkenünk olajjal, majd még egy réteslap következik.
Ezt követően rásimítjuk a túrós masszával elkevert tésztát, amit beborítunk a maradék réteslapokkal, úgy hogy a réteslapok tetejét egyenként beolajozzuk. A legfelső lapot a maradék olajjal elkevert 1 db tojássárgával megkenjük.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, ha a teteje nagyon pirulna lazán beborítjuk zsírpapírral.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése