Töltött paprika
Hozzávalók:
5db TV
paprika
Hozzávalók
a húsgombócokhoz:
30 dkg darált sertéshús
1 kisebb fej reszelt vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 tojás
4 evőkanál rizs
1 mokkáskanál pirospaprika
1/2 mokkáskanál só
1/2 mokkáskanál ételízesítő
késhegynyi bors
késhegynyi őrölt kömény
Hozzávalók
a paradicsomszószhoz:
Egy üveg (kb. 360 g) sűrített paradicsom
2 evőkanál zsír
3 evőkanál liszt
1 mokkáskanál pirospaprika
cukor
3 csipet só
½ mk őrölt fahéj
Tegyünk fel a tűzhelyre
egy lábasnyi vizet, és vagdaljunk bele 2 TV paprikát, majd szórjunk a vízhez 1
mokkáskanál sót. A húsgombóchoz valókat egy
tálba kell halmozni, és kézzel alaposan össze kell gyúrni. A felforrt a TV
paprikás vizünk, akkor a meg maradt paprikát kicsumázzuk és megtöltjük a húsos
masszával majd a többi tölteléket gombóccá formáljuk és egymás után beletesszük a lábasba a pap
rikaszeletek mellé. Ilyenkor
már elég ha takaréklángon fő, és kb. fél óra mire a húsgombócok megfőnek.
Ha a főzés után kb. 10 perccel kóstolásra a húsgombócok főzővize
nagyon sótlannak tűnik, akkor tegyünk még bele pár csipettel. Rántást
készítünk, ami abból áll, hogy a takaréklángon megolvasztott zsírhoz hozzáadjuk a
lisztet és folytonos kavargatás mellett kb. 3 percig pirítjuk. Elkeverjük a rántást
a paradicsompürével, ésa pirospaprikával és felöntjük kb.1 liter vízzel és a gombócokra öntjük. Összeforraljuk és
ízesítjük ízlés szerint cukorral és 1/2 mk fahéjjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése