Hozzávalók:
50 dkg túró
2 db citrom reszelt héja és leve
1 doboz őszibarack konzerv apró darabokra vagdosva
5 dl tejszínhab
2 habfixáló
10 dkg vaj
cukor – ízlés szerint
5-6 vaníliás cukor
2 cs.babapiskóta
10 dkg étcsokoládé
kevés cappuccino-s, cukros, langyos tej
Elkészítése:
A túrót átnyomom, hozzáadom a citromok reszelt héját és levét, a vaníliás cukrokat, ízlés szerint a cukrot, jól összekeverem, majd a puha vajjal is jól kikeverem. Az őszibarackokat egyenként beledarabolom a túrós krémbe és jól összekeverem A habtejszínt 2 habfixálóval kemény habbá verem, s a 2/3-ad részét a túrós krémhez adom, finoman összekeverem.
A babapiskóta felét – a cukros, cappuccino-s tejbe mártogatva – magasabb falú tálba (ennek hiányában tepsibe is rakhatjuk) lerakom, a túrós krém felét egyenletesen elkenem rajta, majd újra a mártogatott babapiskótát, rá a krém másik fele.
A tetejére a felvert hab maradék egy harmadát kenem, de nem kell simára, olyan borzos legyen.
Végül: az étcsokoládét a legkisebb rózsán, tartalék lángon, először kevés tejjel felolvasztom, állandó kevergetés közben, majd annyi tejet adok még hozzá, hogy hígabb, csurgatható legyen a csoki, s a tetejére kis kanállal össze-vissza rácsurgatom, ne fedje be egyenletesen!
Lefedve hűtőszekrénybe teszem, legalább fél napot, s ezután lehet tálalni – ki, milyen nagyságú kockákra, szeletekre vágja!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése