2014. január 21., kedd

Töltött csirkecomb


                                                                   Töltött csirkecomb



hozzávalók

6 db egész csirkecomb (6 db alsó 6 db felső)
4 db zsemle
2 db tojás
1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
majoránna ízlés szerint
hirdetés

elkészítés

A zsemléket vízbe vagy ízlés szerint tejbe áztatjuk.
A combokat megmossuk, és kettévágjuk, papír kéztörlővel szárazra töröljük. Kívülről befűszerezzük sóval, borssal.
A zsemléket kézzel kinyomkodjuk, összedolgozzuk a tojásokkal, fűszerekkel, és az apróra vágott zöldpetrezselyemmel.
Kézzel vagy fakanál nyelével fellazítjuk a bőrt. A tölteléket a bőr alatti helyekre töltjük, kézzel vagy fakanál nyelével elsimítjuk.
Az így előkészített combok alá kevés vizet vagy húslevest öntünk, fedő alatt 200 fokos sütőben kb. 1 óra hosszat sütjük.
Ezután a fedőt levesszük, és a combokat (mindkét oldalon) szép pirosra sütjük, szükség szerint közben a szafttal locsolgatjuk.
Melegen sült krumpli körettel tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése