Krémes sütemények


Olgi almás

Hozzávalók:


A tésztához:


1 kg alma

4 tojás

18 dkg porcukor

20 dkg liszt

1 sütőpor

kakaó


A krémhez:


25 dkg vaj

18 dkg porcukor

5 dl tej

2 csomag vaníliás puding


A mázhoz:


10 dkg étcsokoládé

5 dkg vaj

Elkészítés:

Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd alufóliával kibélelt tepsibe szorosan egymás mellé tesszük a szeleteket. Kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, 3 evőkanál vízzel, hozzáadjuk lisztet, 1 evőkanál sütőport, majd a tojások felvert habját beleforgatjuk. A tésztát kétfelé vesszük, feléhez kakaót keverünk. Először a sárga, majd a barna masszát öntjük az almára. 180 fokon tűpróbáig sütjük. 

A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral. A tejjel megfőzzük a pudingokat, majd ha kihűlt hozzáadjuk a vajas krémhez. A kihűlt süteményt kiborítjuk, lehúzzuk róla az alufóliát, és az almás részre tesszük a krémet. 

A máz hozzávalóit gőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt.


Miranda szelet
Hozzávalók:
8 tojás

8 kanál porcukor
1 dl étolaj
2 kanál kakaó
sütőpor
8 kanál liszt
50 dkg túró
25 dkg margarin
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl szénsavas narancsos üdítő

Elkészítése:
A tojások sárgáját, a porcukrot és az étolajat jól kikeverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a lisztet, sütőport és a habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett tepsiben megsütjük. A krémhez a túrót kikeverjük a margarinnal és a cukorral. A már megsült tésztára kenjük. A mázhoz a pudingport 3 kanál cukorral és 7 dl mirindával felfőzzük. Hagyjuk kihűlni, majd a túró tetejére simítjuk.



Sütés nélküli gesztenyés
Alap
2 db gesztenyemassza (ízesített)
25 dkg darált keksz 
ezeket kevéske tejjel jól összegyúrjuk

Közepe 1 cs babapiskóta
kevés rumaroma + tej

Krém:
9 dl tej 
3 csomag vaníliás puding 
20 dkg porcukor
felfőzzük, majd 1 margarint (25 dkg) hozzákeverünk, ha már kihűlt

Tetejére
2,5 dl tejszínhab

Összeállítás:
gesztenyés masszát (alap ) egyenletesen a tepsi aljára nyomkodjuk
krém egyik felét rákenjük
rumos tejbe forgatott babapiskóta a következő (közepe)
majd a krém másik felét is rákenjük
végül a tetejére 2,5 dl kemény habbá felvert tejszínhabot teszünk 











2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Elírtad, az nem Miranda, hanem Mirinda szelet, mert eredetileg Mirinda üdítőből készül. Üdv!

    VálaszTörlés