Olgi almás
Hozzávalók:
A tésztához:
1 kg alma
4 tojás
18 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 sütőpor
kakaó
A krémhez:
25 dkg vaj
18 dkg porcukor
5 dl tej
2 csomag vaníliás puding
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd alufóliával kibélelt tepsibe szorosan egymás mellé tesszük a szeleteket. Kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, 3 evőkanál vízzel, hozzáadjuk lisztet, 1 evőkanál sütőport, majd a tojások felvert habját beleforgatjuk. A tésztát kétfelé vesszük, feléhez kakaót keverünk. Először a sárga, majd a barna masszát öntjük az almára. 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral. A tejjel megfőzzük a pudingokat, majd ha kihűlt hozzáadjuk a vajas krémhez. A kihűlt süteményt kiborítjuk, lehúzzuk róla az alufóliát, és az almás részre tesszük a krémet.
A máz hozzávalóit gőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt.
A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral. A tejjel megfőzzük a pudingokat, majd ha kihűlt hozzáadjuk a vajas krémhez. A kihűlt süteményt kiborítjuk, lehúzzuk róla az alufóliát, és az almás részre tesszük a krémet.
A máz hozzávalóit gőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt.
Miranda szelet
Hozzávalók:
8 tojás
8 kanál porcukor
1 dl étolaj
2 kanál kakaó
1 sütőpor
8 kanál liszt
50 dkg túró
25 dkg margarin
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl szénsavas narancsos üdítő
Elkészítése:
A tojások sárgáját, a porcukrot és az étolajat jól kikeverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a lisztet, sütőport és a habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett tepsiben megsütjük. A krémhez a túrót kikeverjük a margarinnal és a cukorral. A már megsült tésztára kenjük. A mázhoz a pudingport 3 kanál cukorral és 7 dl mirindával felfőzzük. Hagyjuk kihűlni, majd a túró tetejére simítjuk.
Sütés nélküli gesztenyés
Alap
2 db gesztenyemassza (ízesített)
25 dkg darált keksz
ezeket kevéske tejjel jól összegyúrjuk
Közepe 1 cs babapiskóta
kevés rumaroma + tej
Krém:
9 dl tej
3 csomag vaníliás puding
20 dkg porcukor
felfőzzük, majd 1 margarint (25 dkg) hozzákeverünk, ha már kihűlt
Tetejére
2,5 dl tejszínhab
Összeállítás:
gesztenyés masszát (alap ) egyenletesen a tepsi aljára nyomkodjuk
krém egyik felét rákenjük
rumos tejbe forgatott babapiskóta a következő (közepe)
majd a krém másik felét is rákenjük
végül a tetejére 2,5 dl kemény habbá felvert tejszínhabot teszünk
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésSzia! Elírtad, az nem Miranda, hanem Mirinda szelet, mert eredetileg Mirinda üdítőből készül. Üdv!
VálaszTörlés