2013. március 30., szombat

Berliner sütemény

                                                         Berliner sütemény
Hozzávalók:
25 dkg liszt 20 dkg vaj, 
10 dkg cukor,
1 tojás
citromhéj,fahéj; 


20 dkg darált dió
30 dkg édes morzsa vagy valamilyen darált keksz
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
kb. 1 citrom reszelt héja
+ 1-2 ek méz


tetejére: 
4 tojás, 
10 dkg cukor,
10 dkg liszt.

A fenti anyagokból a tésztát  összeállítjuk, és 20 percig pihentetjük. 

Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, és közepesen meleg sütőben világosra sütjük.

Töltelék: 
a cukrot 1,5 dl vízzel felfőzzük, a tűzről levéve belereszeljük a citromhéjat, beletesszük a darált diót,a morzsát és a többi hozzávalót. 
Jól eldolgozzuk, és egyenletesen a tésztalapra kenjük. 
A 4 tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a 4 sárgáját, és fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet. 
Ebből a tésztából, zsírpapírból készült zacskóval vagy nyomócsővel, rácsokat húzunk a töltelékre. 
Mérsékelten meleg sütőben az egész tésztát átsütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése