Tejszínes csirkemell piritott krumplival
Elkészítés: a kukoricapelyhet műanyag zacskóba teszem és húsklofolóval összetöröm. A húst szeletekre vágom és sóval, őrölt borssal befűszerezem. Majd rövid állás után felvert tojásba mártom és bepanírozom az összetört kukoricapehellyel és egy jénaiba sorakoztatom. A tejszínbe keverem a gombakrémleves port, őrölt borssal ízesítem és a húsra öntöm, hogy ellepje. Előmelegített sütőben készre sütöm.
A krumplit megpucolom és nagyobb hasábokra felszeletelem és sós vízbe félpuhára főzöm.
Ha kész leszűröm és egy tepsibe öntöm amit előtte olíva olajjal vékonyan kikentem, kevés vegetával megszórom és készre sütöm a sütőbe.
Én savanyúnak ecetes gyöngyhagymával kínáltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése