2013. április 1., hétfő

Tejszínes csirkemell piritott krumplival


                          Tejszínes csirkemell piritott krumplival

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, só, őrölt bors, 1 csomag gombakrémleves, 4 dl tejszín, 10 dkg,natúr kukoricapehely 1 tojás. 1kg krumpli
Elkészítés: a kukoricapelyhet  műanyag zacskóba teszem és húsklofolóval  összetöröm. A húst szeletekre vágom és sóval, őrölt borssal befűszerezem. Majd rövid állás után felvert tojásba mártom és bepanírozom az összetört kukoricapehellyel és egy jénaiba sorakoztatom. A tejszínbe keverem a gombakrémleves port, őrölt borssal ízesítem és a húsra öntöm, hogy ellepje. Előmelegített sütőben  készre sütöm.

A krumplit megpucolom és nagyobb hasábokra felszeletelem és sós vízbe félpuhára főzöm.
Ha kész leszűröm és egy tepsibe öntöm amit előtte olíva olajjal vékonyan kikentem, kevés vegetával megszórom és készre sütöm a sütőbe.
Én savanyúnak ecetes gyöngyhagymával kínáltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése