Sajtkrémmel töltött pogácsa
Tészta:
40 dkg liszt
10 dkg zsír
10 dkg margarin
3 dkg élesztő
1 kávéskanál só
2 dl tejföl
1 tojás
Krém:
10 dkg margarin
4 kocka Medve sajt
1-2 evőkanál tejföl
pici só
Tetejére:
12 dkg reszelt sajt
A lisztet a zsírral, a margarinnal, az élesztővel, a tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 4 mm vastagra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd minden második közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük, majd egy-egy egész és lyukasztott lapot egymásra téve összeragasztunk. Kivajazott tepsiben, 180°C-on világos színűre sütjük.
A krémhez a margarint a kockasajtokkal, kevés sóval és 1-2 evőkanál tejföllel jól összedolgozzuk, majd ezzel a krémmel töltjük meg a kihűlt pogácsákat. Tetejükre reszelt sajtot szórunk.

40 dkg liszt
10 dkg zsír
10 dkg margarin
3 dkg élesztő
1 kávéskanál só
2 dl tejföl
1 tojás
Krém:
10 dkg margarin
4 kocka Medve sajt
1-2 evőkanál tejföl
pici só
Tetejére:
12 dkg reszelt sajt
A lisztet a zsírral, a margarinnal, az élesztővel, a tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 4 mm vastagra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd minden második közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük, majd egy-egy egész és lyukasztott lapot egymásra téve összeragasztunk. Kivajazott tepsiben, 180°C-on világos színűre sütjük.
A krémhez a margarint a kockasajtokkal, kevés sóval és 1-2 evőkanál tejföllel jól összedolgozzuk, majd ezzel a krémmel töltjük meg a kihűlt pogácsákat. Tetejükre reszelt sajtot szórunk.
De lehet a szokásos módon is kiszaggatni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése