2014. február 6., csütörtök

Spenót


                                                              Spenót
Hozzávalók:
3 gerezd fokhagyma
napraforgó olaj
3 ek liszt
1 cs fagyasztott spenót (ha van friss, az még jobb)
5 dl tej
bors

elkészítés
A lisztből és olajból rántást keverünk. A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomóval áttörjük, és a rántásba tesszük. Jól összekavarjuk, majd felöntjük 3 dl tejjel. Jól kikavarjuk, hogy ne legyen csomós, majd a spenótot hozzáadjuk. Ezt is jól elkavarjuk, majd ízlés szerint hozzáadunk sót és borsot. Majd szép lassan hozzáadagoljuk keverés mellett a tejet. Megvárjuk míg összeforr.

Főtt krumplit és főtt tojással tálaljuk







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése