2014. március 24., hétfő

Katyvasz süti

                                                           Katyvasz süti
Hozzávalók
7 db tojás
7 evőkanál liszt
7 ek cukor
1 csomag sütőpor
1 tábla  torta bevonó 
2 ek szilvalekvár
1 kávéskanál fahéj
kb 10-15 dkg dió
1 üveg  meggy
3 ek nutella

Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a szilvalekvárt, a fahéjat és a 3 ek nutellát. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a fehérjét. Hozzáadjuk a magozott meggyet, és belemorzsoljuk a diót és a csokit, vigyázva, hogy ne törjük nagyon apróra. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése