Kráter szelet kicsit másként
Hozzávalók:
A pudinghoz: 2 csomag karamellás puding, 9 dl tej, 6 evőkanál cukor
A tésztához: 5 tojás, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor,1 dl tej, 1 dl olaj, 25 dkg liszt, 1 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor
A mázhoz: 1 pohár tejföl, 4 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: A pudingot megfőzzük, hidegre hűtjük. Amíg hűl a puding elkészítjük a tésztát.

Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Lassan hozzáadjuk az 1 dl tejet, az 1 dl olajat, majd a lisztet, a sütőport, és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojás habját. Kétfelé vesszük a masszát az egyik felébe belekeverjük 1 kanál kakaó port. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a sárga tésztát majd rácsurgatjuk kakaós tésztát, és vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot. Majd sütjük. A tejfölbe elkeverünk 4 evőkanál porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, és a forrón kivett süti tetejére kenjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése