Tészta:
30 dkg rétesliszt (sima is jó)
3 tojás
25-30 dkg reszelt sárgarépa
1,5 dl napraforgó olaj
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
kis fahéj
1 cs sütőpor
A cukrot kikavarjuk a tojás sárgákkal és az olajjal.
Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot
és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk.
Kis fahéjjal ízesítjük. A tojásfehérjékből habot verünk. Óvatosan a
masszához forgatjuk Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített
sütőben sütjük.
Krém
10 mascarponekrém
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
A krémet a hozzávalókból kikeverjük.
A tortát hidegre hűtjük, utána kettévágjuk és a fele krémmel
megtöltjük. a másik fele krémet a tetejére és az oldalára kenjük. Ízlés szerint
díszítjük.
Megjegyzés: nekem kevés volt a krém úgy hogy én másfeles
adagot készítettem belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése