2014. július 10., csütörtök

Répatort

                                                             Répatort 
Tészta:
30 dkg rétesliszt (sima is jó)
3 tojás
25-30 dkg reszelt sárgarépa
1,5 dl napraforgó olaj
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
kis fahéj
1 cs sütőpor

A cukrot kikavarjuk a tojás sárgákkal és az olajjal.
Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet.  Alaposan összekavarjuk.
Kis fahéjjal ízesítjük. A  tojásfehérjékből habot verünk. Óvatosan a masszához forgatjuk Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben sütjük.

Krém
10 mascarponekrém
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor

A krémet a hozzávalókból kikeverjük.
A tortát hidegre hűtjük,  utána kettévágjuk és a fele krémmel megtöltjük. a másik fele krémet a tetejére és az oldalára kenjük. Ízlés szerint díszítjük.

Megjegyzés: nekem kevés volt a krém úgy hogy én másfeles adagot készítettem belőle.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése