3 bit szelet
A tésztához: 20 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 7 tojásfehérje, 4 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor.
A krémhez: 25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 10 dkg csokoládé, 7 tojássárgája, 6 dl tej, 2 csomag vaníliás puding, rumaroma, feketekávé, háztartási keksz.
A tetejére: 0,5 l. tejszín, 2 csomag habfixáló, reszelt csokoládé vagy kakaópor.
A krémhez: 25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 10 dkg csokoládé, 7 tojássárgája, 6 dl tej, 2 csomag vaníliás puding, rumaroma, feketekávé, háztartási keksz.
A tetejére: 0,5 l. tejszín, 2 csomag habfixáló, reszelt csokoládé vagy kakaópor.
Elkészítése:
A tojások fehérjét verjük félkemény habbá, majd kanalanként hozzáadva a cukrot verjük kemény habbá. Óvatosan forgassuk bele a diót, majd a liszttel elkavart sütőport. Közepes sütőben süssük, hagyjuk hűlni.
Közben a tojások sárgáját a pudinggal, a cukorral és a tejjel főzzük sűrűre. Miután kihűlt, kavarjuk habosra a vajjal. Feléhez dolgozzuk hozzá a megolvasztott csokoládét. a sárga krémmel kenjük meg a tésztalapot. A kekszeket mártogassuk rumaromával elkavart feketekávéba, szép sorban rakjuk a krém tetejére. Erre simítsuk a csokoládés krémet. A tejszínhabot a fixálóval verjük kemény habbá, ezzel borítsuk be a süteményt. Tetejére reszeljünk csokoládét. Pár órát hagyjuk állni, míg a keksz megpuhul.
Közben a tojások sárgáját a pudinggal, a cukorral és a tejjel főzzük sűrűre. Miután kihűlt, kavarjuk habosra a vajjal. Feléhez dolgozzuk hozzá a megolvasztott csokoládét. a sárga krémmel kenjük meg a tésztalapot. A kekszeket mártogassuk rumaromával elkavart feketekávéba, szép sorban rakjuk a krém tetejére. Erre simítsuk a csokoládés krémet. A tejszínhabot a fixálóval verjük kemény habbá, ezzel borítsuk be a süteményt. Tetejére reszeljünk csokoládét. Pár órát hagyjuk állni, míg a keksz megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése