2013. június 8., szombat

Kapros tejfölös rakott rizs



                                         Kapros tejfölös rakott rizs                         

hozzávalók


0,5 kg darált hús
2 cs rizs
1 kis cs (450 g) fagyos mexikói vegyeszöldség
1 nagy doboz tejföl
1 fej vöröshagyma
só, bors, paprika,  bors, vegeta
sajt
1 ek ételízesítő
1 ek vaj
2 ek olaj

A rizst bő vízben 1 ek ételízesítővel megfőzzük.Közben egy másik lángon 1 ek vajon megpároljuk a zöldségkeveréket.Egy harmadikon pedig 2 ek olajon párolt hagymán elkészítjük a darált húsit. A húst fűszerezzük borssal, csipet sóval és vegetával  és kis pirospaprikával, majd 1,5 dl vízzel felengedve pároljuk úgy, hogy egy kis szaft maradjon rajta.Vajjal kikent üvegtálba rétegezzük a rizst, rá a zöldségkeveréket (2 kanálnyi kivételével), aztán a darált húst.A tejfölt összekeverjük egy csipet sóval és az apróra vágott kaprral, a megmaradt zöldségkeverékkel.Lekenjük vele egyenletesen a tálba halmozott alapanyagokat, aztán egy jó nagy marék reszelt sajttal beterítjük az egészet.
Előmelegített sütőben összesütjük, míg a sajt aranybarnára pirul a tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése