Sztracsatella szelet
1 liter tej
2 dl búzadara
2 dl cukor
2 tojássárga
20 dkg babapiskóta
12,5 dkg margarin
2 dl tejszín
1 tábla étcsokoládé
csipet só
áztatáshoz: még kevés tej és rumaroma
Elkészítése:A tojások sárgáját és a búzadarát a cukorral és csipet sóval megfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele egy fél tábla csokit és óvatosan keverjük el benne.Vegyünk egy megfelelő méretű edényt kb 30 cm hosszú és 21,5 cm széles A krém 1/3-át az edény aljába kenjük, majd a babapiskóta felével (amely 10 darab volt) kirakjuk úgy, hogy a babapiskótákat rumaromás tejbe forgatjuk előtte, míg megszívják magukat a folyadékkal. A babapiskóta tetejére rákenjük a tejszínes csokis habkeverék felét, majd újabb réteg krém, babapiskóta, tejszínhab következik. A tetejére rákerül a maradék krém, amit szépen eligazítunk és megszórjuk a reszelt tábla csoki másik felével. Hűtőben pihentetjük Kb 5-6 órát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése