Hozzávalók: |
10 dkg cukor,
1 tojás
citromhéj,fahéj;
20 dkg darált dió
30 dkg édes morzsa vagy valamilyen darált keksz
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
kb. 1 citrom reszelt héja
+ 1-2 ek méz
tetejére:
4 tojás,
10 dkg cukor,
10 dkg liszt.
A fenti anyagokból a tésztát összeállítjuk, és 20 percig pihentetjük.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, és közepesen meleg sütőben világosra sütjük.
Töltelék:
a cukrot 1,5 dl vízzel felfőzzük, a tűzről levéve belereszeljük a citromhéjat, beletesszük a darált diót,a morzsát és a többi hozzávalót.
Jól eldolgozzuk, és egyenletesen a tésztalapra kenjük.
A 4 tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a 4 sárgáját, és fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
Ebből a tésztából, zsírpapírból készült zacskóval vagy nyomócsővel, rácsokat húzunk a töltelékre.
Mérsékelten meleg sütőben az egész tésztát átsütjük.