Máglyarakás
A tojásokat szétválasztom. A sárgájákhoz adok 7 evőkanál cukrot, a rumot, majd fokozatosan 1 liter tejjel elkeverem. A tojásos tejet a kiflire öntöm, és hagyom ázni,megpucolom az almát lereszelem.
Egy tepsit ( 30x40) kikenek vastagon vajjal, zsemlemorzsával megszórom. Beleöntöm a tepsibe az ázott kiflit, és egyenletesen elterítem,rászórom a diót és ráhalmozom az almát is.3 evőkanál cukorral megszórom,és egy teáskanál fahéjjal is egyenletesen meghintem. A tepsit a bemelegített sütőben 40 percig sütöm. Közben a tojásfehérjéket felverem félig habnak, majd beleteszem a sárgabaracklekvárt majd tovább verem kemény habbá. Kiveszem a tepsit, a sütőből és a habot rákenem az almára és visszatéve a sütőbe kb 10 percre míg a teteje szép barna nem lesz.
Hozzávalók:
10 kifli vagy zsemle
1 liter tej
8 tojás
12 evőkanál cukor
2 evőkanál rum
5-6 evőkanál darált dió
1 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál baracklekvár
1,5 kg alma
őrölt fahéj
10 kifli vagy zsemle
1 liter tej
8 tojás
12 evőkanál cukor
2 evőkanál rum
5-6 evőkanál darált dió
1 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál baracklekvár
1,5 kg alma
őrölt fahéj
A tojásokat szétválasztom. A sárgájákhoz adok 7 evőkanál cukrot, a rumot, majd fokozatosan 1 liter tejjel elkeverem. A tojásos tejet a kiflire öntöm, és hagyom ázni,megpucolom az almát lereszelem.
Egy tepsit ( 30x40) kikenek vastagon vajjal, zsemlemorzsával megszórom. Beleöntöm a tepsibe az ázott kiflit, és egyenletesen elterítem,rászórom a diót és ráhalmozom az almát is.3 evőkanál cukorral megszórom,és egy teáskanál fahéjjal is egyenletesen meghintem. A tepsit a bemelegített sütőben 40 percig sütöm. Közben a tojásfehérjéket felverem félig habnak, majd beleteszem a sárgabaracklekvárt majd tovább verem kemény habbá. Kiveszem a tepsit, a sütőből és a habot rákenem az almára és visszatéve a sütőbe kb 10 percre míg a teteje szép barna nem lesz.