2013. május 30., csütörtök

Tört krumplis rakottas


                                                           Tört krumplis rakottas

Hozzávalók:
1 kg krumpli
50 dkg disznóhús
gomba
vöröshagyma
fokhagyma
olaj
őrölt bors, vegeta
őrölt piros paprika
paprika
paradicsom
1 nagy tejföl
2 db tojás
reszelt sajt

Elkészítés
A krumplit megfőzzük, héját lehúzzuk és  krumplinyomon átnyomjuk
A húst feldaraboljuk a gombát megpucoljuk és felszeleteljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük és a szokásos módon a húsból pörköltet készítünk A gombát is dinsztelt hagymán a fűszerekkel készre pároljuk.

Rétegezés.
fele krumpli, majd a gomba és a pörkölt és legvégül a krumpli másik fele.

Teteje
2 tojást a tejföllel és a reszelt sajttal összekeverjük, és a rakottas tetejére simítjuk,és forró sütőben készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése