Rakott tejfölös zöldbab
30 dkg darált hús
1 tasak gyors rizs
hagyma
pirospaprika
bors
só
1 nagy pohár tejföl
kevés Rama
olaj
1. A zöldbabot és a rizst sós vízben megfőzzük. A hagymát megpucoljuk, kockázzuk.
2. A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, rádobjuk a darált húst, kissé átpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Pörköltszerűen főzzük.
3. A margarinnal (olajjal) kikenünk egy kisebb tepsit, vagy hőálló tálat, és jöhet a rétegezés.
4. Alulra kerül az első sor zöldbab (a fele), rá kerül egy sor rizs, ezt megszórjuk egy leheltnyi borssal és sóval, rákanalazzuk a fele husit, a levével kicsit meglocsoljuk, aztán jöhet mindennek a megmaradt fele. Zöldbab, rizs, husi, lé és a végén rákanalazzuk a pohár tejfölt.
5. Az így elkészített babocska mehet a sütőbe, először közepes lángon sütjük, hogy minden össze tudjon sülni-főni, aztán rákapcsolhatunk, és jól rápirítjuk a tejfölt. Akkor jó, amikor a tejföl a tetején megreped, és barna pirulások jelennek meg rajta.
6. Sütőből kivéve érdemes várni, hogy hűljön egy kicsit, mert könnyebb kockára vágni, és plusz tejföllel tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése