2014. március 5., szerda

Dubbarry szelet

                                                      Dubbarry szelet

hozzávalók 

60 dkg sertéscomb
1 közepes fej karfiol
2 db tojás
20 dkg sajt (reszelt)
2 dl tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csapott ek liszt (finom)
2 ek napraforgó olaj
ételízesítő ízlés szerint

elkészítés

A sertéscomb szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, és lisztbe hempergetjük.
A teflon serpenyőben 2 ek olajon megpirítjuk mindkét oldalukat.
Tepsibe rakjuk. A rózsáira szedett karfiolt ételízesítős vízben puhára főzzük.
A főtt karfiolrózsákat ráhelyezzük a húsra.
A tejfölből és a tojásból sóval, borssal, öntetet készítünk, és ráöntjük a karfiolos húsra.
A sajtot ráreszeljük a tetejére.
Fél órát fólia alatt pároljuk, majd a fóliát levéve még negyed órán át aranybarnára sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése