2014. március 3., hétfő

óriás töltött kagyló

                                                         Óriás töltött Kagyló

20 óriás kagylótészta
40 dkg csiperkegomba
30 dkg darált hús
20 dkg trappista sajt
1 kis doboz paradicsompüré
1 tk oregano
1 tk bazsalikom
ízlés szerint só, bors, fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma

Elkészítés

A hagymát zsíron üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott gombát, és ezzel egy kicsit tovább pirítjuk. Amikor a gomba összeesett, akkor beletesszük a húst, a paradicsompürét, és a fűszereket. Kis vizet öntünk alá, és pár percig forraljuk.A tésztát sós vízben puhára főzzük.Zsírozott tepsibe tesszük,és megtöltjük a húsos-gombás ragunkkal.Sütőben alufólia alatt kb 20-25 percig sütjük. Az alufóliát levéve rászórjuk a reszelt sajtot, és még 5 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése