2013. április 2., kedd

Rakott krumplis palacsinta

                                                    Rakott krumplis palacsinta
1 db tojás, 1/2 liter tej, 30 dkg liszt, 1 dl olaj, 0,5 mk só, 20 dkg sajt, 2 dl tejföl,10 dkg darált sonka,30 dkg főtt, áttört burgonya, 
Palacsintát készítünk: az áttört burgonyához hozzáadjuk a tojást, pici sót, a lisztet, és a tejjel  jól összekeverjük a tésztát. A sűrűbbnek kell lennie hagyományos palacsintánál.   Kisütjük az összes palacsintát. Vékonyan Rama-val kikenünk egy jénai tálat.  Ezután összeállítjuk a tejfölös-sajtos sonkás tölteléket (sajt+tejföl+darált sonka). A hozzávalókat egy edényben jól összekeverjük. Kevés reszelt sajtot hagyunk a tetejére. Az első palacsintát beletesszük a jénaiba, erre kerül 2 ek  töltelék. Erre újabb palacsinta kerül, majd a töltelék, és így folytatjuk a rétegezést, ameddig a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy legfelülre reszelt sajt kerüljön! Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése