Palacsintát készítünk: az áttört burgonyához hozzáadjuk a tojást, pici sót, a lisztet, és a tejjel jól összekeverjük a tésztát. A sűrűbbnek kell lennie hagyományos palacsintánál. Kisütjük az összes palacsintát. Vékonyan Rama-val kikenünk egy jénai tálat. Ezután összeállítjuk a tejfölös-sajtos sonkás tölteléket (sajt+tejföl+darált sonka). A hozzávalókat egy edényben jól összekeverjük. Kevés reszelt sajtot hagyunk a tetejére. Az első palacsintát beletesszük a jénaiba, erre kerül 2 ek töltelék. Erre újabb palacsinta kerül, majd a töltelék, és így folytatjuk a rétegezést, ameddig a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy legfelülre reszelt sajt kerüljön! Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
2013. április 2., kedd
Rakott krumplis palacsinta
Palacsintát készítünk: az áttört burgonyához hozzáadjuk a tojást, pici sót, a lisztet, és a tejjel jól összekeverjük a tésztát. A sűrűbbnek kell lennie hagyományos palacsintánál. Kisütjük az összes palacsintát. Vékonyan Rama-val kikenünk egy jénai tálat. Ezután összeállítjuk a tejfölös-sajtos sonkás tölteléket (sajt+tejföl+darált sonka). A hozzávalókat egy edényben jól összekeverjük. Kevés reszelt sajtot hagyunk a tetejére. Az első palacsintát beletesszük a jénaiba, erre kerül 2 ek töltelék. Erre újabb palacsinta kerül, majd a töltelék, és így folytatjuk a rétegezést, ameddig a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy legfelülre reszelt sajt kerüljön! Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése