Tejfölös répaleves
70 dkg savanyított kerékrépa
40 dkg sertés lapocka
2 db füstölt íz kocka
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kk. köménymag
1 db babérlevél
só, bors ízlés szerint
1 púpozott kk. pirospaprika
3 ek. étolaj
2 ek. liszt
2 dl tejföl
Elkészítés: A húst felkockázzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk.
Forró olajon kipattogtatjuk a köménymagot, majd megpároljuk a hagymát. Rátesszük a húst és fehéredésig pároljuk nagy lángon. Felengedjük 1,5 l vízzel, beletesszük a pirospaprikát, borsot, és a felaprított fokhagymát és sót.
Ne sózzuk túlságosan, mert a füstölt íz kocka sót tartalmaz! A savanyú répát átöblítjük és a puhára főt húshoz adjuk, ha túl sűrű lenne adhatunk hozzá vizet. A tejfölt kikeverjük a liszttel és behabarjuk a levest. Jól kiforraljuk, ha szükséges utána ízesítünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése