2013. április 21., vasárnap

Savanyú tüdőleves


                         Savanyú tüdőleves                                                       

Hozzávalók
Kb fél kg sertéstüdő
1 db dísznónyelv
1 babérlevél
Kevés só
Vegeta
1 db vöröshagyma
2 gerezd foghagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1,5dl étolaj
kevés öröltbors
5-6 közepes burgonya
6 dkg sima liszt
1 pici 10%-os ecet
1 nagy tejföl

Elkészítés:
A tüdőt és a nyelvet a fazék vízben addig főzzük, amíg a nyers színét elveszti.. Aztán kivesszük, hideg vízbe tesszük, majd gusztusos kockákra vágjuk mindkettőt
Újból a tűzhelyre tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, egy kevés sóval puhára főzzük.
Közben beletesszük az apró kockára feldarabolt burgonyát, babérlevelet, vegetát, a vöröshagymát egészbe és a foghagymát apróra vágva és a borsot.
Ha a burgonya megpuhult, a zsiradékból, pirospaprikából, lisztből szokásos módon rántást készítek, majd besűrítem vele a levest. Összeforralom,majd a tejfölt is kikeverem és lassan folyamatos keverés mellett beleöntöm a levesbe és ismételten összeforralom. megkóstolom, elég ízletes e. Egy kiskanál ecetet adhatunk hozzá.


3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom, telt ízű, laktató, sűrű leves lett !!!

    VálaszTörlés
  2. Sajnos a recept nagyon pontatlan Az, hogy pici ecet, nagy tejföl, kevés őröltbors, ételízesítő.... nem valódi mértékegységek... Így főzni nem lehet !!!!

    VálaszTörlés
  3. Úgy látom, nem vagy elég kreatív.

    VálaszTörlés