50 dkg gomba (csiperke)
15 dkg füstölt kolbász
1 tubusos krémsajt
10 dkg trappista sajt
1 tojás
0,5 dl fehérbor
A gombákat megtisztítani, majd a tönkjét kitörni belőle és apróra feldarabolni.
A kolbászt szintén apró darabokra felvágni.
Egy serpenyőbe beletenni a kolbászt és megsütni.(2-3 perc) Ha megsült kiszedni
Egy serpenyőbe beletenni a kolbászt és megsütni.(2-3 perc) Ha megsült kiszedni
A fennmaradó kolbászzsírba beletenni az apróra vágott gombaszárakat , majd elkezdeni párolni majd felönteni a borral. Lefedve puhára párolni. (ennyi idő alatt a bor teljesen elpárolog alóla) Majd visszatenni a már megsült kolbász kockákat
Majd levenni a tűzről, és hozzáadni a tubusos krémsajtot, és a tojást és jól összekeverni. Hagyni teljesen kihűlni, majd a gombafejekbe tölteni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd meglocsolni egy pici olívaolajjal. Ezután egymásmellé helyezni a megtöltött gombafejeket és előmelegített sütőben, közepes lángon 20 perc alatt szép pirosra sütni, majd a tetejére reszelt sajtot szórni és 1-2 percre visszatenni a sütőbe hogy a sajt ráolvadjon a tetejére.
Majd levenni a tűzről, és hozzáadni a tubusos krémsajtot, és a tojást és jól összekeverni. Hagyni teljesen kihűlni, majd a gombafejekbe tölteni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd meglocsolni egy pici olívaolajjal. Ezután egymásmellé helyezni a megtöltött gombafejeket és előmelegített sütőben, közepes lángon 20 perc alatt szép pirosra sütni, majd a tetejére reszelt sajtot szórni és 1-2 percre visszatenni a sütőbe hogy a sajt ráolvadjon a tetejére.
Köret párolt zöldség rizs és ecetes fejes saláta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése