2013. április 15., hétfő

Tejszínes medvehagymás tészta


                                                    Tejszínes medvehagymás tészta

Hozzávalók:

1 nagy csokor medvehagyma

5 dl főzőtejszín

1 tömlős natúr sajtkrém

30 dkg császárszalonna

50 dkg tészta

őrölt bors

pici ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:

Sós vízben ki főzzük a tésztát. (Lehet széles metélt spagetti, orsó, penne, bármilyen.)

A császárszalonnát csíkokra vágjuk. Serpenyőben vagy wokban jól kisütjük. Rádobjuk a feldarabolt medvehagymát. Mikor összeesett a medvehagyma, ráöntjük a tejszínt és belenyomjuk a tömlős sajtkrémet. Sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk az ételízesítőt, összeforraljuk. 

Végül beleöntjük a kifőzött tésztát, jól összekeverjük, félretesszük egy kicsit, míg a tészta beszívja magába a tejszínes szószt, majd tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése