Sós stángli
Hozzávalók
- 60 dkg liszt
3-4 dl langyos tej
5 dkg élesztő
kiskanál só
diónyi Rama
1 egész tojás
Elkészítés
Az élesztőt 2 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a Ramát és az egész tojást tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és annyi tejet, hogy jó közepes tésztát kapjunk. Letakarva meleg helyen kelesztjük. Ha meg kelt gyúrótáblára borítjuk, és 4 cipót készítünk belőle. Körülbelül 25 cm átmérőjűre sodorjuk, majd 8 felé osztjuk, és egyenként feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojással és sóval megszórjuk. Előmelegített sütőben sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése