2013. április 21., vasárnap

Sós stángli



                                             Sós stángli

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
    3-4 dl langyos tej
    5 dkg élesztő
    kiskanál só
    diónyi Rama
    1 egész tojás

Elkészítés

Az élesztőt 2 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a Ramát és az egész tojást tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és annyi tejet, hogy jó közepes tésztát kapjunk. Letakarva meleg helyen kelesztjük. Ha meg kelt gyúrótáblára borítjuk, és 4 cipót készítünk belőle. Körülbelül 25 cm átmérőjűre sodorjuk, majd 8 felé osztjuk, és egyenként feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojással és sóval megszórjuk. Előmelegített sütőben sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése