2013. április 15., hétfő

Tejfölös paradicsomos krumplileves


                                             Tejfölös paradicsomos krumplileves

Hozzávalók:

         1/2  dl olaj vagy 1 evőkanál zsír, és egy e.kanál liszt a rántáshoz
         1    mokkáskanál pirospaprika
         1    liter paradicsomlé
         1    kávéskanál őrölt kömény
         4    db közepes méretű krumpli
         2    db erőleves, vagy húsleves kocka
         1    gerezd ( nagy ) foghagyma átpréselve
         1    mokkáskanál só
         1/2  levél babér
         1    pohár tejföl   
         1    evőkanál liszt a habaráshoz
         1    evőkanál cukor
         1    evőkanál ecet

Készítés:

Az olajból, vagy zsírból és a lisztből, egy  fazékban elkészítjük a sötét zsemle színű rántást. Ha jól átforrósodott, hozzáadjuk az 1 mokkáskanál pirospaprikát, amikor a színét kiengedte, felengedjük  kb 2 liter vízzel. Beletesszük a köményt, az átpréselt foghagymát, a babérlevelet, két leveskockát, a sót és fölforraljuk. Közben meghámozzuk és földaraboljuk a krumplit, a forrásban lévő leveshez adjuk és puhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot és ismét felforraljuk. A tejfölből és a lisztből csomómentesen elkevert habarást készítünk, hozzáadjuk a leveshez, amikor ismét felforr, pótoljuk a hiányzó vízmennyiséget is. Ízlés szerint ízesítjük cukorral és ecettel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése