Tejfölös paradicsomos krumplileves
Hozzávalók:
1/2 dl olaj vagy 1 evőkanál zsír, és
egy e.kanál liszt a rántáshoz
1 mokkáskanál pirospaprika
1 liter paradicsomlé
1 kávéskanál őrölt kömény
4 db közepes méretű krumpli
2 db erőleves, vagy húsleves kocka
1 gerezd ( nagy ) foghagyma átpréselve
1 mokkáskanál só
1/2 levél babér
1 pohár tejföl
1 evőkanál liszt a habaráshoz
1 evőkanál cukor
1 evőkanál ecet
Készítés:
Az olajból, vagy zsírból és a lisztből, egy fazékban elkészítjük a sötét zsemle színű rántást. Ha jól átforrósodott, hozzáadjuk az 1 mokkáskanál pirospaprikát, amikor a színét kiengedte, felengedjük kb 2 liter vízzel. Beletesszük a köményt, az átpréselt foghagymát, a babérlevelet, két leveskockát, a sót és fölforraljuk. Közben meghámozzuk és földaraboljuk a krumplit, a forrásban lévő leveshez adjuk és puhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot és ismét felforraljuk. A tejfölből és a lisztből csomómentesen elkevert habarást készítünk, hozzáadjuk a leveshez, amikor ismét felforr, pótoljuk a hiányzó vízmennyiséget is. Ízlés szerint ízesítjük cukorral és ecettel.
1 mokkáskanál pirospaprika
1 liter paradicsomlé
1 kávéskanál őrölt kömény
4 db közepes méretű krumpli
2 db erőleves, vagy húsleves kocka
1 gerezd ( nagy ) foghagyma átpréselve
1 mokkáskanál só
1/2 levél babér
1 pohár tejföl
1 evőkanál liszt a habaráshoz
1 evőkanál cukor
1 evőkanál ecet
Készítés:
Az olajból, vagy zsírból és a lisztből, egy fazékban elkészítjük a sötét zsemle színű rántást. Ha jól átforrósodott, hozzáadjuk az 1 mokkáskanál pirospaprikát, amikor a színét kiengedte, felengedjük kb 2 liter vízzel. Beletesszük a köményt, az átpréselt foghagymát, a babérlevelet, két leveskockát, a sót és fölforraljuk. Közben meghámozzuk és földaraboljuk a krumplit, a forrásban lévő leveshez adjuk és puhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot és ismét felforraljuk. A tejfölből és a lisztből csomómentesen elkevert habarást készítünk, hozzáadjuk a leveshez, amikor ismét felforr, pótoljuk a hiányzó vízmennyiséget is. Ízlés szerint ízesítjük cukorral és ecettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése