Fahéjas-almás-pudingos
Hozzávalók:
3 egész tojás25 dkg cukor25 dkg liszt1 db sütőpor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
6 db alma
9 dl tej
2 db vanílliás pudingpor
ízlés szerint cukor
díszítéshez csokireszelék
Elkészítés:
6 db almát meghámozom. 3 db almát vékonyan felszeletelem 3 pedig nagyjukú reszelőn lereszelem. Egy kis tepsit kibélelem sütőpapírral és a szeletelt almát szépen sorban lerakom a sütőpapírra
Az egész tojásokat a cukorral habosra kevertem, majd a többi hozzávalókat is hozzákevertem az alma kivételével.A reszelt almát utolján óvatosan egy fakanállal belekevertem. a masszába ráöntöm a szeletelt almára.Tűpróbáig sütöm. Ha megsült kiborítom egy tálcára fejtetőre. Vagy is a szeletelt almás fele legyen fölül. A sütőpapírt óvatosan lehúzom róla.
Pudingot készítek a megadott mennyiségű tejjel. A pudingot a tésztára öntöm. Ha kihült csokireszelékkel díszítem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése