2013. március 2., szombat

Fahéjas-almás-pudingos


                                           Fahéjas-almás-pudingos


Hozzávalók:

egész tojás25 dkg cukor25 dkg liszt
1 db 
sütőpor
mokkáskanál őrölt  fahéj
6 db alma

9 dl tej
2 db vanílliás pudingpor
ízlés szerint cukor
díszítéshez csokireszelék



Elkészítés:

6 db almát meghámozom. 3 db almát vékonyan felszeletelem 3 pedig nagyjukú reszelőn lereszelem. Egy kis tepsit kibélelem sütőpapírral és a szeletelt almát szépen sorban lerakom a sütőpapírra
Az egész tojásokat a cukorral habosra kevertem, majd a többi hozzávalókat is hozzákevertem az alma kivételével.A reszelt almát utolján óvatosan egy fakanállal belekevertem. a masszába ráöntöm a szeletelt almára.Tűpróbáig sütöm. Ha megsült kiborítom egy tálcára fejtetőre. Vagy is a szeletelt almás fele legyen fölül. A sütőpapírt óvatosan lehúzom róla.
Pudingot készítek a megadott mennyiségű tejjel. A pudingot a tésztára öntöm. Ha kihült csokireszelékkel díszítem   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése