2013. március 21., csütörtök

Sajttal sült gombás galuska

                                                  Sajttal sült gombás galuska 

Hozzávalók:
20 dkg barna csiperkegomba, egy fej vöröshagyma, 40 dkg liszt, 2 tojás, 2 ek olaj, 1 tk vágott kakukkfű, 1 tk vágott petrezselyem, 2 dl tejföl, 1 ek vaj, 10 dkg reszelt sajt

Nagy lábosban enyhén sós vizet forralunk a galuskafőzéshez. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

A lisztet simára keverjük a tojásokkal, egy csipet sóval és annyi vízzel, hogy nem túl folyékony masszát kapjunk. A forró vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, lemossuk, lecsepegtetjük. Lehet tenni a tésztába szárított, őrölt gombát is, hogy még ízletesebb legyen.

Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a gombát, és erős tűzön két-három percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és az összevágott fűszerekkel is megszórjuk. Rövid ideig pirítjuk, a tűzről levéve összekeverjük a galuskával meg a tejföllel.

A sütőt előmelegítjük. Kivajazunk egy hőálló tálat, beletesszük a gombás galuskát, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben pirosra sütjük. Frissen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése