2013. március 3., vasárnap

Mozzarellás,rakott hús Pataki-tálban sütve


                    Mozzarellás,rakott hús Pataki-tálban sütve



Hozzávalók: 

1/2 kg csont nélküli karaj, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg gomba, 3 db kerek mozzarella sajt, 20 dkg bacon szalonna, 20 dkg füstölt kolbász őrölt bors, só, kevés olaj,3 dl tejszín, 1 csomag sajtszósz por.

Elkészítés:

A felszeletelt húst kicsit kiverjük és sóval őrölt borssal ízesítjük, kicsit hagyjuk állni. Közben az olajon megdinsztelem a hagymát és a gombát, sóval, őrölt borssal ízesítem. A Pataki-tálat beáztatom,majd a bacon felét az aljára terítem, arra mehet a hús fele, majd a kolbász, a gomba és rászeletelem a sajtot. Betakarom a hús másik felével és arra mehet a megmaradt bacon. Összekevert tejszínt  és sajtszósz porra és ráöntöm a rakottasra majd letakarva megsütöm, majd a végén pár percre leveszem a tetejét és kicsit megpirítom.

Főtt tört krumpli és friss saláta illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése