Sajtos csücsök
Hozzávalók
- A tésztához80 dkg liszt
1 ek. só
másfél dl olaj
fél liter tej
5 dkg élesztő - A krémhez20 dkg Rama
4 tojássárgája
1 kanál tejföl
kevés só - A díszítéshezreszelt sajt
Elkészítés
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk és puha tésztát gyúrunk. Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk, négy cipót formálunk és gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk. A lapokat egyenként megkenjük a töltelék hozzávalóival, amit krémesre kevertünk. Töltelék: 3 tojássárgát a Ramával és a sóval habosra keverünk és feltekerjük mint a beiglit. A tejfölt az egy tojássárgával kikeverjük és a rudakat megkenjük. Sajttal megszórjuk és 45 fokos szögben tartva háromszög alakokat vágunk. Még fél óráig meleg helyen tartjuk, kelesztjük, majd sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése