2013. március 23., szombat

Sajtos csücsök


                                                          Sajtos csücsök


Hozzávalók

  • A tésztához
    80 dkg liszt
    1 ek. só
    másfél dl olaj
    fél liter tej
    5 dkg élesztő
  • A krémhez
    20 dkg Rama
    4 tojássárgája
    1 kanál tejföl
    kevés só
  • A díszítéshez
    reszelt sajt

Elkészítés

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk és puha tésztát gyúrunk. Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk, négy cipót formálunk és gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk. A lapokat egyenként megkenjük a töltelék hozzávalóival, amit krémesre kevertünk. Töltelék: 3 tojássárgát a Ramával és a sóval habosra keverünk és feltekerjük mint a beiglit. A tejfölt az egy tojássárgával kikeverjük és a rudakat megkenjük. Sajttal megszórjuk és 45 fokos szögben tartva háromszög alakokat vágunk. Még fél óráig meleg helyen tartjuk, kelesztjük, majd sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése