Székely gulyás
Hozzávalók:
1/2 kg csontos darabolt disznó hús,1 fej vöröshagyma,40 dkg savanyú káposzta,só,őrölt bors,őrölt piros paprika, vegeta 1 tejföl, 2 kanál liszt 1-2 gerezd fokhagyma,kevés olaj,
Elkészítés:
A fokhagymát és vöröshagymát megpucolom és kockára vágom.A káposzta,ha nagyon savanyú átmosom.Az olajban megpirítom üvegesre a vöröshagymát.Majd hozzá adom a húst majd egy kicsit
megpirítom,hogy kifehéredjen,majd hozzáadom a pirospaprikát majd felöntöm kevés vízzel, sózom borsozom és egy kevés vegetát teszek bele.Félig megfőzöm,aztán bele rakom a káposztát és annyi vizet adok hogy ellepje.A fokhagymát is hozzá adom. A tejfölt elkeverem a lisztel és a leves levével hígítom és folyamatos keveréssel a leveshez adom. Pár percig összefőzöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése