2013. március 9., szombat

Meggyestetejű


                                Meggyestetejű

Hozzávalók

Tésztához

        3 db tojás
        25 dkg cukor 
       10 dkg Rama margarin 
       1 csomag vaníliás cukor 
       2 dl tej 
       1 evőkanál kakaó 
       5 dkg darált dió 
       25 dkg búzaliszt 
      1 csipet szalalkáli
      1 csomag sütőpor 



Mázhoz

25 dkg cukor, 1 evőkanál kakaópor evőkanál tej ,6 dkg Rama margarin ,magozott meggybefőtt 

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összekeverjük, utolján a lisztet, szalalkálit  sütőport, majd végül a felvert tojás fehérjét. Majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük 180 fokon kb. 35 percig. Ha kihűlt a tészta, rárakosgatjuk a meggyet (lehet jó sok, mert úgy a finom)A mázhoz a margarint felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, és a meggy fölé öntjük. Ha megdermedt a máz felszeletelhetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése