Sertésnyelv mustáros-tejfölös mártásban nokedlivel
Hozzávalók:
2 db vöröshagyma
pirospaprika
mustár
őrölt bors
só, orgánó, vegeta őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
kevés étolaj
1 kis doboz kukorica konzerv
A sertésnyelvet megfőzzük, ezután lehúzzuk a bőrét, majd felkockázzuk. Az étolajon a kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk majd a felkockázott nyelvet beletesszük majd füszrezzük és felöntjük egy kis vízzel és tovább főzzük. Majd a kukorica konzervről a levet leöntjük és eszt is beleöntjük. Végül a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük.
Nokedli
50 dkg liszt1 tojás
só
olaj vagy zsír
Elkészítés:
A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is - szaggatjuk, egyszerre inkább kevesebbet. Kb. 10 percig forraljuk, közben többször megkeverjük, nehogy az alján leragadjon. Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük kevés felmelegített olajjal, zsiradékkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése