2013. március 15., péntek

Sertésnyelv mustáros-tejfölös mártásban nokedlivel


           Sertésnyelv mustáros-tejfölös mártásban nokedlivel


Hozzávalók:



4 db sertésnyelv
2 db vöröshagyma
pirospaprika
mustár
őrölt bors
só, orgánó, vegeta őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
kevés étolaj 
1 kis doboz kukorica konzerv


A sertésnyelvet megfőzzük, ezután lehúzzuk a bőrét, majd felkockázzuk. Az étolajon a kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk majd a felkockázott nyelvet beletesszük majd füszrezzük és felöntjük egy kis vízzel  és tovább főzzük. Majd a kukorica konzervről a levet leöntjük és eszt is  beleöntjük. Végül a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. 

Nokedli

50 dkg liszt
1 tojás

olaj vagy zsír

Elkészítés:

A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is - szaggatjuk, egyszerre inkább kevesebbet. Kb. 10 percig forraljuk, közben többször megkeverjük, nehogy az alján leragadjon. Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük kevés felmelegített olajjal, zsiradékkal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése