2013. május 11., szombat

Birkapörkölt

                                              Birkapörkölt

Hozzávalók:
1-1,5 kg birkahús
15 dkg zsír 
4 fej vöröshagyma
3 zöldpaprika
paradicsom
só, öröltbors, 1db babérlevél
pirospaprika
cseresznyepaprika
vörösbor
5-6 gerezd fokhagyma


Elkészítés:

A húst megmossuk, a faggyús részt eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felkockázott húst, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel és ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk majd beletesszük a babérlevelet is és lassú tűzön tovább főzzük. Ha félig megfőtt akkor hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, esetleg egy kevés cseresznyepaprikát, és lassú tűzön tovább főzzük. Ha  majdnem kész öntünk bele egy kis vörösbort és vágjuk rá a fokhagymát is és még kb 10 percig készre főzzük. Galuskával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése