Hozzávalók:
1-1,5 kg birkahús
15 dkg zsír
4 fej vöröshagyma
3 zöldpaprika
2 paradicsom
só, öröltbors, 1db babérlevél
pirospaprika
cseresznyepaprika
vörösbor
5-6 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A húst megmossuk, a faggyús részt eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felkockázott húst, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel és ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk majd beletesszük a babérlevelet is és lassú tűzön tovább főzzük. Ha félig megfőtt akkor hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, esetleg egy kevés cseresznyepaprikát, és lassú tűzön tovább főzzük. Ha majdnem kész öntünk bele egy kis vörösbort és vágjuk rá a fokhagymát is és még kb 10 percig készre főzzük. Galuskával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése