Túrós tészta
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2db tojás, só, 30 dkg tehéntúró, tejföl, szalonna.
A lisztet megsózzuk, a tojássokkal és annyi vízzel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk, jól összegyúrjuk, majd kisodorjuk. Kb. 5 cm-es csíkokra vágjuk, amiket köztük meglisztezve egymásra teszünk, és összemetélünk. Bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük, hamar megfőnek. Leszűrjük, leöblítjük, kevés olajjal átkeverjük, jól felmelegítjük, majd a túrót hozzákeverjük. A szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük, és tálaláskor a tészta tetejét gazdagon megszórjuk vele. A kisült zsírral ízlés szerint meglocsolhatjuk. Tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése