2013. május 22., szerda

Krumplis korongok



                                                Krumplis korongok

Hozzávalók:

50-60 dkg krumpli
1 db tojás
liszt
olaj a sütéshez


A krumplit enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le. Ezután  krumplinyomóba és nyomjuk át. Még melegen keverjük hozzá az ízlés szerinti mennyiségű sót, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt a krumpli,  öntsünk bele kb. 20 dkg lisztet, és üssük bele az egész tojást. Ezután kezdjük el összegyúrni, majd a többi lisztet apránként adjuk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Az összegyúrt tésztát ezután nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra, majd pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Egy serpenyőbe öntsünk bőségesen olajat, majd forrósítsuk fel. Ezután helyezzük bele a pogácsákat, majd közepes lángon, mindkét oldalukat süssük szép pirosra. Végül szedjük ki, és tegyük papírtörlőre hogy a felesleges zsírt felszívja.
Tejföllel és reszelt sajttal  kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése