2013. május 21., kedd

Pálinkás desszert

Pálinkás desszert


Hozzávalók:

10 dkg Csokis keksz

250 ml tejszín
2 ek porcukor

Pudinghoz hozzávalók:
80 g cukor
40 g kukorica keményítő
600 ml tej
2 tojássárgája
1 evőkanál vaj

fél dl pálinka

Puding készítése:
A cukrot összekeverjük a keményítővel, és felöntjük a 600 ml tejjel. Ezt melegítjük néhány percig, majd hozzáöntjük a 2 tojássárgáját, és kevergetés mellett felforraljuk. Levesszük a tűzről, és hozzákeverünk 1 ek vajat. Várunk pár percet míg kicsit hűl a puding és hozzáöntünk kb fél dl pálinkát.


A tejszínt közben felverjük és hozzákeverünk 2 ek porcukrot.


A rétegezés:

Alulra rakjuk a kekszet(amit előtte összetörünk és öntünk rá egy kevés tejet hogy megpuhuljon), majd rárakunk egy réteg tejszínhabot, egy réteg pálinkás pudingot, és így tovább, amíg tele nem lesz a pohár.A tetejét keksszel díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése