2013. május 15., szerda

Rakott tarhonya


                                                  Rakott tarhonya



Hozzávalók:

60 dkg disznó hús
1 evőkanál pirospaprika

bors
kakukkfű
őrölt kömény
30 dkg fagyasztott zöldség vegyesen (mexikói)
50 dkg tarhonya
   olaj
2 kis pohár tejföl
25-30 dkg trappista sajt
2 fej vöröshagyma felkockázva
2 gerezd fokhagyma


Elkészítés:

A tarhonyát kevés olajon alaposan megpirítjuk, majd felöntjük kb. 2x annyi vízzel, sózzuk, és fedő alatt puhára főzzük. Amikor puha, lekapcsoljuk, és a fedőt rajta hagyva állni hagyjuk.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd beletesszük az kockára vágott húst. Pirospaprikát szórunk rá, fűszerezzük az alapot, majd felöntjük kevés vízzel és fedő alatt készre főzzük a húsos pörköltet. A végén rávágjuk a fokhagymát. A trappista sajtot lereszeljük.
A zöldségeket kevés olajon megfuttatjuk, majd pici ételízesítőt szórunk rá, fedő alatt puhára pároljuk.
Egy nagyobb jénait kivajazunk. Az aljába terítjük a tarhonya felét, amit kevés trappista sajttal elkeverünk. Erre mennek a zöldségek, majd a hús. Ráterítjük a simára kevert tejfölt, majd jöhet a tarhonya másik fele. Ezt pedig, hogy a tarhonya sütés közben ne száradjon ki, reszelt sajttal teljesen befedjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése