2013. május 28., kedd

Sajtos spárgás pite

                                                      Sajtos spárgás pite    
Tészta:
20 dkg liszt
10 dkg hideg ráma 
1 tojás
1 csipet só
 kevés víz

A lisztet és a sót, a hideg rámát összemorzsoljuk majd a tojást és egy kevés vízzel
sima tésztává gyúrni. Ezután  fóliába csomagoljuk, majd 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. pihentetés után a tésztát kicsomagolni, majd a piteforma nagyságúra kinyújtani.Óvatosan a formába tenni, majd az alját villával megböködni. Sütőpapírt helyezni bele, majd megtölteni nehezékkel.(pl rizs, száraz bab)
Majd 15-20 perc alatt elősütni, majd a sütőből kivéve eltávolítani a sütőpapírt a nehezékkel, és kicsit hűlni hagyni.

Töltelék hozzávalói:
1 cs spárga
15 dkg sajt
15 dkg húsos szalonna
15 dkg sonka
2 dl tejföl
4 db tojás
petrezselyemzöld
só,őrölt bors, vegeta


A spárgának a fás végét eltávolítani és zöldség pucolóval vékonyan meghámozni, majd 2cm méretűre feldarabolni. Enyhén sós, forrásba lévő vízbe  beletenni a  és 3-5 percig főzni.  Ezután leszűrni és hideg vízbe leöblíteni.
A sonkát és a szalonnát ízlés szerint feldarabolni.
Egy tálba beletenni a tejfölt, az egész tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket. Ezután jó alaposan összekeverni, majd belekeverni a reszelt sajtot is.
Az elősütött tésztára rátenni a spárgát a sonkát és a szalonnát , majd óvatosan ráönteni az összekevert tejfölös masszát. majd sütőbe tenni és készre sütni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése