2013. február 26., kedd

Cukorborsó főzelék virslivel


                                                                     Cukorborsó főzelék virslivel
Hozzávalók
  • 20 dkg zöldborsó 
  • 1 kis fej hagyma (aprítva)
  • 2 ek olaj
  • 3 ek liszt 
  • tej, kis tejföl
  • őröltbors, babérlevél, vegeta
  • Só, bors
  • virsli
Elkészítés
Az olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a cukorborsót és felöntjük
vízzel hogy teljesen  ellepje a borsot. Beletesszük a fűszereket  Fedő alatt puhára pároljuk,
majd levesszük a tűzhelyről. Elkészítjük a habarást a lisztel és a tejföllel   és felengedjük
egy kevés tejjel és hozzáadjuk a cukorborsóhoz – visszatesszük a tűzhelyre és ősszeforraljk. 
Ha sűrű akkor még tejet öntünk hozzá és ismételten összeforraljuk. Virslivel tálaljuk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése