Cukorborsó főzelék virslivel
Hozzávalók
- 20 dkg zöldborsó
- 1 kis fej hagyma (aprítva)
- 2 ek olaj
- 3 ek liszt
- tej, kis tejföl
- őröltbors, babérlevél, vegeta
- Só, bors
- virsli
Elkészítés
Az olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a cukorborsót és felöntjük
vízzel hogy teljesen ellepje a borsot. Beletesszük a fűszereket Fedő alatt puhára pároljuk,
majd levesszük a tűzhelyről. Elkészítjük a habarást a lisztel és a tejföllel és felengedjük
egy kevés tejjel és hozzáadjuk a cukorborsóhoz – visszatesszük a tűzhelyre és ősszeforraljk.
Ha sűrű akkor még tejet öntünk hozzá és ismételten összeforraljuk. Virslivel tálaljuk
Az olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a cukorborsót és felöntjük
vízzel hogy teljesen ellepje a borsot. Beletesszük a fűszereket Fedő alatt puhára pároljuk,
majd levesszük a tűzhelyről. Elkészítjük a habarást a lisztel és a tejföllel és felengedjük
egy kevés tejjel és hozzáadjuk a cukorborsóhoz – visszatesszük a tűzhelyre és ősszeforraljk.
Ha sűrű akkor még tejet öntünk hozzá és ismételten összeforraljuk. Virslivel tálaljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése