2013. február 10., vasárnap

Pásztortarhonya


                                                            Pásztortarhonya


Hozzávalók 

10 dkg füstölt szalonna
4 evők. olaj
2 kis vöröshagyma
6 evők. olaj
50 dkg tarhonya
só, vegeta
1 evők. pirospaprika
1 szál füstölt kolbász (közepes keménységű)
6 közepes. burgonya

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk és lábasban , az olajon a zsírját kisütjük. A hagymát  finomra aprítjuk, és a szalonnán megfonnyasztjuk. A tarhonyát beleszórjuk, 2 perc alatt aranyszínűre pirítjuk, megsózzuk, a pirospaprikát és a füstölt kolbászt is belekarikázzuk. Azonnal kb. 1 liter forrásban lévő vízzel fölöntjük.
A kis kockákra vágott burgonyát beleszórjuk és lefödve, kis lángon puhára pároljuk. 




ízlés szerint savanyúságot adok hozzá (savanyú tököt és erős paprikát)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése