2013. február 21., csütörtök

Paradicsomos kerékrépa leves

                                                        Paradicsomos kerékrépa leves


Hozzávalók


70 dkg savanyított kerékrépa
40 dkg sertés füstölt oldalas (ízlés szerint lehet más füstölt hús is)
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
1 db paradicsompüré
só, bors vegeta ízlés szerint
1 púpozott kk. pirospaprika
3-4 ek. étolaj
3 ek. liszt

Elkészítése

A húst feldaraboljuk és előző nap hídégvízbe áztatjuk. Másnap az áztató vizet leöntjük a húsról és újból felöntjük hídegvízzel hogy a húst jócskán ellepje és feltesszük főni. Ha háromnegyed részéig megfőtt a hús beletesszük a savanyú kerékrépát ( kóstoljuk meg ha nagyon savanyú öblítsük át hídegvízzel  és ízlés szerint a fűszerezzük (bors, vegeta, só, babérlevél ) majd a foghagymát apróra vágva és a paradicsompürét is tegyük bele. A vöröshagymát apróra vágjuk. Rántást készítünk a szokásos módon csak a végén mielőtt levesszük a tűzről bele tesszük az apróra vágott vöröshagymát és a rántásba kicsit megpároljuk. Felengedjük 1/2 l vízzel, beletesszük a pirospaprikát  és a puhára főt húshoz adjuk, ha túl sűrű lenne adhatunk hozzá vizet.  Jól összeforraljuk, ha szükséges utána ízesítünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése