Hozzávalók
70 dkg savanyított kerékrépa
40 dkg sertés füstölt oldalas (ízlés szerint lehet más füstölt hús is)
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
1 db paradicsompüré
só, bors vegeta ízlés szerint
1 púpozott kk. pirospaprika
3-4 ek. étolaj
3 ek. liszt
40 dkg sertés füstölt oldalas (ízlés szerint lehet más füstölt hús is)
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
1 db paradicsompüré
só, bors vegeta ízlés szerint
1 púpozott kk. pirospaprika
3-4 ek. étolaj
3 ek. liszt
Elkészítése
A húst feldaraboljuk és előző nap hídégvízbe áztatjuk. Másnap az áztató
vizet leöntjük a húsról és újból felöntjük hídegvízzel hogy a húst jócskán
ellepje és feltesszük főni. Ha háromnegyed részéig megfőtt a hús beletesszük a
savanyú kerékrépát ( kóstoljuk meg ha nagyon savanyú öblítsük át hídegvízzel és
ízlés szerint a fűszerezzük (bors, vegeta, só, babérlevél ) majd a foghagymát
apróra vágva és a paradicsompürét is
tegyük bele. A vöröshagymát apróra vágjuk. Rántást készítünk a szokásos
módon csak a végén mielőtt levesszük a tűzről bele tesszük az apróra vágott
vöröshagymát és a rántásba kicsit megpároljuk. Felengedjük 1/2 l vízzel, beletesszük a pirospaprikát
és a puhára főt húshoz adjuk, ha túl sűrű lenne adhatunk hozzá vizet. Jól
összeforraljuk, ha szükséges utána ízesítünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése