2013. február 4., hétfő

Olgi almás


                                                                 Olgi almás

Hozzávalók:


A tésztához:


1 kg alma

4 tojás

18 dkg porcukor

20 dkg liszt

1 sütőpor

kakaó


A krémhez:


25 dkg vaj

18 dkg porcukor

5 dl tej

2 csomag vaníliás puding


A mázhoz:


10 dkg étcsokoládé

5 dkg vaj

Elkészítés:

Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd alufóliával kibélelt tepsibe szorosan egymás mellé tesszük a szeleteket. Kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, 3 evőkanál vízzel, hozzáadjuk lisztet, 1 evőkanál sütőport, majd a tojások felvert habját beleforgatjuk. A tésztát kétfelé vesszük, feléhez kakaót keverünk. Először a sárga, majd a barna masszát öntjük az almára. 180 fokon tűpróbáig sütjük. 

A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral. A tejjel megfőzzük a pudingokat, majd ha kihűlt hozzáadjuk a vajas krémhez. A kihűlt süteményt kiborítjuk, lehúzzuk róla az alufóliát, és az almás részre tesszük a krémet. 

A máz hozzávalóit gőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése