2013. február 9., szombat

Sóskifli



                                                         Sóskifli

A tésztához
  • 70dkg liszt
    2 db tojás
    1 kis pohár tejföl
    1dl étolaj
    6 dkg cukor
    csipet só
    1dl tej
    5 dkg élesztő
  •  
  • töltelék

    20 dkg Rama
    3 dkg só


Elkészítése

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban.Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyújtjuk kör formára, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós Ramával.A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük.A tepsit lisztezzük és kifliket beletesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal.Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése