Mézes-puncsos szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
6 dkg margarin
16 dkg porcukor
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál olvasztott méz
kb. 1 dl tejföl
A krémhez:
6 dl tej
6-7 púpos evőkanál liszt
1 púpos evőkanál kristálycukor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
kakaópor
2 csomag vaníliás cukor
baracklekvár
A mázhoz:
18 dkg margarin
18 dkg porcukor
1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
2 evőkanál tej
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és 4 lapot sütünk. A sütési idő 30 perc, sütési hőmérséklet 180 fok
A krémhez 6 dl tejjel, 6-7 kanál liszttel, 1 kanál kristálycukorral főzött krémet készítünk. 25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük. A krémet kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 csomag vaníliás cukrot teszünk.
A lapokat megtöltjük a következő sorrendben: mézes lap - kakaós krém - mézes lap - baracklekvár - mézes lap - fehér krém - mézes lap.
A mázhoz a margarint, a porcukrot, a tejet és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg elkezd sűrűsödni. Még melegen a tészta tetejére simítjuk.
A lapokat megtöltjük a következő sorrendben: mézes lap - kakaós krém - mézes lap - baracklekvár - mézes lap - fehér krém - mézes lap.
A mázhoz a margarint, a porcukrot, a tejet és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg elkezd sűrűsödni. Még melegen a tészta tetejére simítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése