2013. február 9., szombat

Mézes-puncsos szelet


                                                        Mézes-puncsos szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg liszt

6 dkg  margarin

16 dkg porcukor

2 tojás

1 teáskanál szódabikarbóna 

4 evőkanál olvasztott méz

kb. 1 dl tejföl


A krémhez:

6 dl tej 

6-7 púpos evőkanál liszt

1 púpos evőkanál kristálycukor

25 dkg margarin

25 dkg porcukor

kakaópor

2 csomag vaníliás cukor

baracklekvár


A mázhoz:

18 dkg  margarin

18 dkg porcukor

1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor

2 evőkanál tej


Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, és 4 lapot sütünk. A sütési idő 30 perc, sütési hőmérséklet 180 fok

A krémhez 6 dl tejjel, 6-7 kanál liszttel, 1 kanál kristálycukorral főzött krémet készítünk. 25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük. A krémet kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 csomag vaníliás cukrot teszünk. 
A lapokat megtöltjük a következő sorrendben: mézes lap - kakaós krém - mézes lap - baracklekvár - mézes lap - fehér krém - mézes lap.
A mázhoz a margarint, a porcukrot, a tejet és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg elkezd sűrűsödni. Még melegen a tészta tetejére simítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése