2013. február 17., vasárnap

Márványos csokis kuglóf

                                                           Márványos  csokis kuglóf
27,5 dkg liszt
30 dkg Rama
27,5 dkg porcukor
1 sütőpor
teáskanál vanília aroma
teáskanál rum aroma
3 + 3 evőkanál tej
2 evőkanál kakaópor
csipet só
5 db tojás
20 dkg legalább 50% étcsoki


Tetejére
20 dkg tejcsoki

Elkészítés
A cukrot,  a Ramával habosra keverjük, majd a vanillia és a rum aromát és a sót is belekeverjük. A tojásokat egyenként
hozzákeverjük,majd a lisztet és a sütőport beleszitáljuk és a 3 evőkanál  tejet is hozzáadjuk,. Majd a masszát kettévesszük  Kivajazott lyukas közepű kuglóf formát és a massza felét belekanalazzuk. A maradék tésztához hozzáadjuk a kakaóport a darabolt étcsokit és a maradék 3 evőkanál tejet. Az így összekevert masszát a fehér masszára öntjük és egy villa segítségével kicsit összekeverjük a kuglóformában Közepesen meleg sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha ujjunkkal megnyomva a tészta “visszarúg”. A formából kiborítjuk és 2 óra hosszat pihentetjük.A kuglófra rákenjük a csokis mázat úgy, hogy mindenhol jól elfedje. 15 percig állni hagyjuk, hogy a máz megszikkadjon. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése