Hortobágyi Húsos palacsinta
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- 40 dkg sertéshús
- 1 közepes hagyma
- 3db foghagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- kb 1dl olaj
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 dl tej
- szódavíz
- só, öröltbors
- 1 nagy tejföl
Elkészítés:
A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk,2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc). Közben a palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal és 1 csipet sóval, apránként hozzáadjuk a tejet, végül a maradék kis olajat és a szódavizet A masszából 12 palacsintát sütünk, tányérral/fedővel letakarva melegen tartjuk. A húshoz elkeverünk 3 dl tejfölt és megkenjük a palacsintákat, összetekerjük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk őket. Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással, és a sütőben átforrósítjuk (10 perc). Tányérra szedjük és tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése