2013. február 17., vasárnap

Hortobágyi Húsos palacsinta


                                                        Hortobágyi Húsos palacsinta


Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 40 dkg sertéshús
  • 1 közepes hagyma
  • 3db foghagyma
  • 1 zöldpaprika
  • paradicsom
  • kb 1dl olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • szódavíz
  • só, öröltbors
  • 1 nagy tejföl

Elkészítés:

A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk,2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc). Közben a palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal és 1 csipet sóval, apránként hozzáadjuk a tejet, végül a maradék kis olajat és a szódavizet A masszából 12 palacsintát sütünk, tányérral/fedővel letakarva melegen tartjuk. A húshoz elkeverünk 3 dl tejfölt és megkenjük   a palacsintákat, összetekerjük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk őket. Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással, és a sütőben átforrósítjuk (10 perc). Tányérra szedjük és tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése